In memoriam Slobodan Ljubičić Kikaš

Preminuo jedan od najbližih suradnika Milana Bandića

Prema pisanju medija, Ljubičić je preminuo u petak iza ponoći u KBC-u Zagreb zbog komplikacija izazvanih dugom i teškom bolešću
Preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, nekadašnji najbliži Bandićev suradnik Patrik Macek/PIXSELL

U 66. godini nakon duge i teške bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, jedan od najbližih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga.

Prema pisanju medija, Ljubičić je preminuo u petak iza ponoći u KBC-u Zagreb zbog komplikacija izazvanih dugom i teškom bolešću.

Slobodan Ljubičić Kikaš rođen je u Runovićima kod Imotskog, a diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Ljubičić je ušao u politiku tijekom 1980-ih godina kao stručno-politički radnik u nekadašnjoj zagrebačkoj Općini Trnje, a Milana Bandića upoznaje 1992., nakon čega zajedno stvaraju zagrebački ogranak SDP-a.

Nakon što je SDP osvojio vlast u Zagrebu 2000. godine Ljubičić postaje Bandićev glavni logističar i operativac, a navodno je upravo nekadašnji zagrebački gradonačelnik dao Ljubičiću nadimak Kikaš po liku iz serije Prosjaci i sinovi zbog njegovog urođenog smisla za poslovanje. Ljubičić je neko vrijeme bio direktor Robnih terminala i godinama se brinuo za stranačke financije.

S Bandićem je planirao i 2006. ostvario ujedinjenje svih gradskih poduzeća u jedno – Zagrebački holding – i to, kako su obojica tvrdili, radi ostvarivanja velikih ušteda.

Grad Zagreb
Ostalo