Premijere radioničkih kućnih filmova na društvenim mrežama

Filmovi snimljeni u okviru online radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb, pokrenutoj u okolnostima ostanka kod kuće zbog pandemije, premijerno će se prikazivati do nedjelje na Facebook stranici i YouTube kanalu tog kluba

Filmovi snimljeni u okviru online radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb, pokrenutoj u okolnostima ostanka kod kuće zbog pandemije, premijerno će se prikazivati do nedjelje na Facebook stranici i YouTube kanalu tog kluba.

Iz Kinokluba kažu da je radionica pokazala da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće, pa su tijekom travnja i trajanja najstrožih mjera izolacije polaznici snimili čak 24 filma različitih tema i rodova, od igranih i animiranih do eksperimentalnih. Za svoje filmove mogli su odabrati između tri tematska modula – za modul Kućni ljubimci, pozvani su da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima.

U modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće, dok je treći modul bio Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo. Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line. Voditeljica je bila Daria Blažević.

Nakon online premijere, za koju se raspored objavljuje na društvenim stranicama Kinokluba Zagreb, filmovi će ostati dostupni za gledanje.