Prelog slavi Dan grada

Prelog krasi moderno tematsko dječje igralište

Novo tematsko dječje igralište sadržajno, funkcionalno i vizualno oplemenjuje prostor grada te na jedinstven način prožima povijesne i tradicijske elemente Preloga
Prelog: Otvorenje uređenog dječjeg tematskog igrališta Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Grad Prelog Dan grada obilježio je između ostaloga i svečanim otvorenjem modernog tematskog dječjeg igrališta na gotovo 6 tisuća kvadra. Igralište će lokalnoj zajednici pružiti kvalitetan sadržaj na otvorenom koji će podržati razvoj djece i njihovu socijalizaciju.

Novo tematsko dječje igralište sadržajno, funkcionalno i vizualno oplemenjuje prostor grada te na jedinstven način prožima povijesne i tradicijske elemente Preloga.

-Moderan pristup krajobraznom uređenju danas imperativ kako bi animirali djecu za boravak na otvorenom- istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Tematsko dječje igralište je podijeljeno je u tri zone koje su usmjerene na tri dobne skupine djece. Dio koji imitira rijeku Dravu i akumulacijsko jezero Marina s dravskim čamcima i vlakićem koji ide po sol namijenjeno je djecu do treće godine starosti. Druga zona igrališta obuhvaća gradske zidine i bedeme s pješčanikom i malim sajmištem, a namijenjena je djeci dobne skupine od tri do šest godina Treća zona igrališta je Preloška kula pozicionirana u prostoru kao akcent, što i svojim specifičnim oblikom i visinom i predstavlja. Ovo igralo svojom visinom od 5 i po metara dominira cijelom površinom igrala te je namijenjeno djeci od 6 do 12 godina.

Osim modernih igrala, prostor igrališta sadrži i fitnes elemente za vrtnju, njihalice, vertikalne konope za balansiranje, prostor za sjedenje, šetnju te brojne druge elemente za igru koji su podložni raznolikoj namjeni ovisno o dječjoj mašti. Također, na prostoru dječjeg tematskog igrališta posađeno je pedesetak novih sadnica stabala.

Ostalo
Regija