Predstavljen web portal “Mentalno zdravlje grada Zagreba”

Na portalu su objedinjene informacije koje će svim skupinama građana koje trebaju podršku i pomoć osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa
220201_mentalno zdravlje (1) Grad Zagreb

U Centru za zdravlje mladih u Heinzelovoj ulici danas je predstavljen web portal “Mentalno zdravlje grada Zagreba“.

Riječ je web portalu na kojemu su, na jednom mjestu, objedinjeni svi projekti Grada i gradskih zdravstvenih ustanova u području mentalnog zdravlja kao i brojni drugi projekti koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba u navedenom području. Na portalu su ujedno objedinjene stručne informacije koje će svim skupinama građana koje trebaju podršku i pomoć osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa.

– Ovo je jedinstveni portal ovakve vrste u Republici Hrvatskoj, a podrška mu je tim veća jer se primjenom digitalnih tehnologija otvara dodatan put ka otvorenosti, transparentnosti, održivosti i učinkovitosti, čemu Grad Zagreb u svojim aktivnostima i djelovanju neumoljivo teži. Na jednom mjestu objedinjuje sve poteškoće vezane za mentalno zdravlje te sve kontakte ustanova, gradskih ili državnih, u kojima građani mogu potražiti pomoć, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević na predstavljanju nadodavši kako su proračunska sredstva za Centar za zdravlje mladih povećana na 1,8 milijuna kuna.

Kako je u svom izlaganju istaknula voditeljica projekta Mirela Šentija Knežević, potreba za unaprjeđenjem dostupnosti i kvalitete usluga u području mentalnog zdravlja dodatno se ukazala tijekom covid-19 pandemije i potresa koji su pogodili grad Zagreb, a s ciljem zaštite mentalnog zdravlja građana grada Zagreba.

– Web portal će široj javnosti ponuditi savjetodavnu pomoć te će građane usmjeriti prema institucijama u kojima mogu potražiti stručnu pomoć, a dodatna posebnost ovog web portala jest što će pohranjeni podatci izuzetno koristiti u svrhu izrade znanstvenih radova, boljeg fokusa na određene mentalne poteškoće i izradu edukacijskih radionica, naglasila je Šentija Knežević.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da je ovaj web portal izuzetan projekt zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja, dok je potpredsjednica Gradske skupštine Ivana Kekin pozdravila svaku aktivnost koja za cilj ima podizanje razine svijesti građanki i građana, informiranje, edukaciju, savjetovanje, unaprjeđenje i očuvanje mentalnog zdravlja.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska