Predsjednica odlikovala 148 dobrovoljnih darivatelja krvi

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je dobrovoljne darivatelje krvi Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske te dodijelila Povelje Republike Hrvatske Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu i Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti duh.

-Prilikom svih dosadašnjih dodjela kao i danas, uvijek me posebno veseli vidjeti ovako veliki broj odlikovanih. To svjedoči kako u našoj Domovini postoji veliki broj ljudi koji su spremni tako često bez ikakve obveze darovati svoje vrijeme i energiju za dobrovoljno darivanje krvi- kazala je predsjednica istaknuvši kako je to slika našeg društva onakvog kakvo ono doista jest: solidarno i složno kad trebamo pomoći jedni drugima.

Istaknula je i veliku ulogu Crvenog križa Hrvatske zahvalivši im na humanitarnom radu i brizi za sve stanovnike naše Domovine. Dodjeljujući Povelju Republike Hrvatske Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Predsjednica je njihov rad ocijenila nezamjenjivim u složenom procesu prikupljanja krvi, njezine obrade i daljnje upotrebe u medicinske svrhe.

-Posebno vam zahvaljujem na motivaciji stanovništva kako bi potaknuli one neodlučne na darivanje krvi, a da ste u tome uspješni govori i ovako veliki broj naših darivatelja na koje smo doista iznimno ponosni- kazala je predsjednica.

Izrazivši zadovoljstvo što na dan obilježavanja Međunarodnog dana djeteta dodjeljuje Povelju Republike Hrvatske Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh, predsjednica im je čestitala na uspjehu te na pokretanju inicijative za prevencijom i pravodobnim pregledima djece kako bi od malena mogli očuvati svoj vid.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, a u prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović odlikovala je 148 dobrovoljnih darivatelja krvi.