Predrag Štromar novi predsjednik HNS-a

Predrag Štromar novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, priopćeno je iz HNS-a nakon što je danas održan izborni sabor, po prvi put u online obliku

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Predrag Štromar novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, priopćeno je iz HNS-a nakon što je danas održan izborni sabor, po prvi put u online obliku, na kojemu je 592 delegata elektroničkim glasovanjem izabralo novo vodstvo stranke.

-Aktualni potpredsjednik Vlade Predrag Štromar novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Odlučio je tako 16. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 602 delegata 529 pristupilo glasanju. Od toga je 468 podršku dalo Predragu Štromaru, dok je 49 delegata svoj glas dalo njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću- izvijestili su iz HNS-a.

Novoizabrani predsjednik stranke, koji je na tom mjestu naslijedio Ivana Vrdoljaka, poručio je da će HNS na predstojećim parlamentarnim izborima tražiti povjerenje građana porukom “Hrvatska se voli radom”.

-Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće- kazao je Štromar.

Jesmo li radili greške?, upitao se i odgovorio: Naravno da jesmo.

-Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana- rekao je Štromar i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

Podsjetivši na projekte ministarstava kojima upravlja HNS, ustvrdio je da pravi posao tek slijedi.

-Politički rad ne vidim kao igru od koje će koristi imati isključivo oni koji je igraju. Dok drugi galame, izvikuju fraze, podmeću i trguju, sa svojim suradnicima, želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana- rekao je Štromar.

Najavio je da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti s brigom o obrazovanju, digitalizaciji i stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

-Ali ono što želim uvesti u HNS je još više slušanja onih koji su nas odabrali- istaknuo je dodavši da je jedan od razloga zbog kojeg se prihvatio ovog posla je da vrati povjerenje u stranku.

-Siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS- poručio je.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je saborski zastupnik HNS-a iz Osijeka Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike stranke izabrani predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić te Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.