PRATITE TRAG NOVCA: “Gradonačelnik svemira” uhvatio se u koštac s radijskom grupacijom Jurića Kaćunića

Dario Juričan svoju novu akciju održao je ispred sjedišta HDZ-a i Top radija, dobitnika koncesije za frekvenciju Radija 101

Patrik Macek/PIXSELL

Redatelj i aktivist Dario Juričan održao je akciju “Pratite trag novca”, poručivši Državnom odvjetništvu da bi se trebalo uključiti u raščišćavanje “medijskog i financijskog zagađenja” koje proizvodi radijska grupacija pod palicom Ivana Jurića Kaćunića. Akciju je održao ispred sjedišta HDZ-a i Top radija, dobitnika koncesije za frekvenciju Radija 101.

Kako je rekao, jedan od osnivača HDZ-a, Miroslav Kutle, 90-ih je stvorio mrežu radiostanica, no bijegom od hrvatskog pravosuđa u BiH izgubio je kontrolu nad ortačkim vlasništvom. Pozivajući se na Kutline izjave tjedniku Nacional, rekao je da tim radiostanicama sada preko Jurića Kaćunića dirigiraju braća Pripuz.

Ustvrdio je da o načinu na koji posluje radijska grupacija Jurića Kaćunića najbolje govore primjeri tvrtki Mega produkcija i Media Universal, kojima država nije naplatila porezni i stečajni dug. Ocjenjuje da su te stanice “čista lova” jer je u posljednjih pet godina bruto dobit svake od njih iznosila od dva do pet milijuna kuna – lani je Narodni radio ostvario dobit od 5,5 milijuna kuna, Radio Dalmacija 2,7 milijuna kuna i Antena 2,5 milijuna kuna.

Juričan kaže da su članovi VEM-a od Kaćunića dobili poklone, a pismo potpore Top radiju potpisali su Hrvatski nogometni savez, Zagrebački nogometni savez i Luka Burilović (Hrvatska gospodarska komora), koje je nazvao HDZ-ovim poslušnicima. Dotaknuo se i premijera Andreja Plenkovića za kojega je rekao da je “pasivni manipulator koji se pravi da ga se radijska priča ne tiče” iako je HDZ izvorni uzrok problema jer je sadašnje vodstvo VEM-a postavljeno uz blagoslov HDZ-a.