Pratite aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

ISTRA

U Istarskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga su dvije osobe iz Buzeta, a tri s područja Labinštine.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novooboljelih osoba od koronavirusa, po dvije su novooboljele osobe iz Vinkovaca i Županje, a jedna iz Račinovaca.

U Brodsko-posavskoj županiji troje je novozaraženih koronavirusom.

Na području Osječko-baranjske županije devet je novopozitivnih osoba na koronavirus. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Zavoda za javno zdravstvo Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije potvrđen je jedan novi slučaj infekcije koronavirusom, novooboljeli dolazi iz Ispostave Samobor.

Trideset i jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Zagrebu.

U Varaždinskoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe, dijete pozitivnih roditelja te muškarac iz samoizolacije.

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih koronavirusom, dvoje iz Vojnića te medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Karlovac.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedan je novooboljeli od zarazne bolesti COVID-19, a riječ je osobi s područja grada Petrinje i poznatog izvora zaraze.

DALMACIJA

Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o dvojici muškaraca starije životne dobi i djevojci, a dolaze iz Zadra, Vira i Zemunika Donjeg.

Na području Splitsko-dalmatinske županije deset je novozaraženih soba, iz Splita pet te iz Imotskoga, Makarske, Solina, Jelse i Otoka po jedna osoba.

Mladić iz Ploča zaražen je koronavirusom kao bliski kontakt prethodno oboljele osobe, a budući da su ozdravile dvije osobe, iz Dubrovnika i Ploča, ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest aktivnih slučajeva.