Doznajemo sve detalje

Poznati svi kandidati HDZ-a Zagrebačke županije koji su na listama za izbore

Za saborski mandat bore se Krešimir Ačkar, Mato Čičak, Javor Bojan Leš, Tomislav Okroša, Eva Jendriš Škrljak, Sanja Borovec, Željko Turk i Davor Ivo Stier
Zagreb: Sabor danas raspravlja o prijedlogu odluke o raspuštanju Patrik Macek/PIXSELL

U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je predstavljen izborni program za predstojeće parlamentarne izbore. Između ostaloga predstavljene su i liste, na kojima se nalazi i nekoliko istaknutih HDZ-ovaca s područja Zagrebačke županije.

Uz premijera Andreja Plenkovića u prvoj izbornoj jedinici nalaze se gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, iza kojeg je vrlo uspješan prvi saborski mandat te načelnik Rugvice Mato Čičak, koji se nalazi na devetom mjestu.

U drugoj izbornoj jedinici čiji je nositelj Gordan Jandroković na listi se nalaze čak tri imena s područja Zagrebačke županije. Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš nalazi se na sedmom mjestu, načelnik Dubrave Tomislav Okroša nalazi se na desetom mjestu, dok iznenađenje predstavlja predsjednica zelinskog HDZ-a Eva Jendriš Škrljak koja se nalazi na trinaestom mjestu.

U trećoj izbornoj jedinici gdje je nositelj varaždinski župan Anđelko Stričak, na sedmom mjestu nalazi se načelnica Jakovlja Sanja Borovec.

U šestoj izbornoj jedinici čiji je nositelj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za saborski mandat bore se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je na peto mjestu i Davor Ivo Stier koji je šesti.

Predstavljajući program predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obećao je da će za četiri godine prosječna plaća biti 1600 eura, minimalna bruto plaća 1250 eura, a da će mirovinu podići na najmanje 750 eura.

-Pet stupova HDZ-ove vizije Hrvatske za iduće četiri godine su uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska- naglasio je.

Politika
Zagrebačka županija