Poznati dobitnici nagrada u Velikoj Gorici, među nagrađenima i Marcelo Brozović

S 19 glasova za i 5 suzdržanih na danas održanoj 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Velika Gorice usvojeni su dobitnici javnih priznanja Grada, kojima će priznanja biti uručena za Dan Grada, 13. prosinca kada se slavi i blagdan Svete Lucije, zaštitnice Turopolja. Kako je izvijestio predsjednik povjerenstva za dodjelu priznanja, gradonačelnik Dražen Barišić na javni poziv je pristiglo 27 prijedloga, između kojih je odabrano njih 16, najviše do sada.

-Javna priznanja dodjeljujemo osobama koje su osim svog kvalitetnog i predanog rada ostavile i neizbrisiv trag u određenoj djelatnosti u Velikoj Gorici, promičući osnovne vrijednosti kao nadogradnju i dodanu vrijednost svom redovnom poslu-istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Među ovogodišnjim dobitnicima tako su; Đurđa Havidić i dr. Ivan Jurkin koji će dobiti Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo, Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića primit će Stjepan Rendulić, Nenad Črnko i Krešimir Starčević. Nagradu Grada Velike Gorice Krčka vrata primit će GSG, Boris Rozić i Mateja Mesić, dobitnici Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog su Miroslav Drljača i Stjepan Lučić, Zlatna turopoljska podgutnica dodjeljuje se Turopoljskom banderiju, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, Megablastu i Marcelu Brozoviću, dok će Turopoljsko srce primiti Kaja Gmaz i Sandra Toplek Ban.

Vijećnicima Glasa sporni su bili Gradsko stambeno gospodarstvo i Nenad Črnko, inače predsjednik HNK Gorice koja je trenutno jedna od ljepših nogometnih priča u Hrvatskoj. Također, oporba se nije slagala niti s povećanjem komunalne naknade koja će u prvoj zoni iznositi 7,60 kuna po četvornom metru. Oporba je bila jedinstvena u svome stavu, da takvu odluku ne može podržati zbog toga što se radi o 50 postotnom poskupljenju.

Uz tehničke mjere vezane uz zaštitu okoliša, na današnjoj sjednici Sanda Puljiz Vidović imenovana je ravnateljicom Centra za djecu, mlade i obitelj, Irena Kozmić ravnateljicom Dječjeg vrtića Velika Gorica, a Anita Pišković ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta.