Poznata imena županijskih HDZ-ovih kandidata

HDZ Zagrebačke županije na danas održanoj sjednici Županijskog odbora obznanio je imena kandidata koji će se naći na listama za predstojeće Parlamentarne izbore, koji će se održati 5. srpnja
89379507_10219648465016094_3640542656662077440_n

HDZ Zagrebačke županije na danas održanoj sjednici Županijskog odbora obznanio je imena kandidata koji će se naći na listama za predstojeće Parlamentarne izbore, koji će se održati 5. srpnja.

Sve HDZ-ove županijske organizacije moraju središnjici predati prijedloge svojih kandidata, gdje je organizacija HDZ-a Zagrebačke županije predložila 12 kandidata koji će zauzeti jedno od mjesta u četiri izborne jedinice kroz koliko se proteže teritorij Zagrebačke županije.

Za prvu izbornu jedinicu predloženi su ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić, koja tu dužnost s uspjehom obavlja od prvog dana uspostave ove općine na zaprešićkom kraju.

Za drugu izbornu jedinicu predložen je bivši gradonačelnik Svetoga Ivana Zeline Vlado Žigrović, a velika gužva je u šestoj izbornoj jedinici gdje su predloženi aktualni gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik netom raspuštenog saziva Sabora Dražen Barišić, uspješni načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, koji je također bio dijelom sada već raspuštenog saziva Sabora. Uz njih predložen je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš te načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

Za sedmu izbornu jedinicu predloženi su Davor Ivo Stier, Tomislav Masten, koji trenutno obavlja dužnost direktora Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Damir Halužan te načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković.

Hrvatska
Politika
Zagrebačka županija