POTVRDILA POLICIJA: Napad na Trgu sv. Marka ima teroristička obilježja

Uz ugrozu tri policijska službenika od kojih je jedan teško ozlijeđen u napadu su bile ugrožene i druge osobe, utvrdila je policija

Josip Regović/PIXSELL

Policija i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo službeno su okvalificirali nedavni oružani napad na Trgu sv. Marka kao pokušaj tri teška ubojstva policijskih službenika, ali i potvrdili da nedjelo ima teroristička obilježja, što nastavljaju dalje istraživati.

Policija je na konferenciji za novinare objavila snimku napada koja prikazuje kako je napadač Danijel Bezuk u ponedjeljak na Markovu trgu ispucao određenu količinu streljiva pri čemu je u pokretu zamijenio okvir nakon čega je ispalio još dio streljiva, a od napada je odustao nakon što je na njega zapucao jedan od policijskih službenika, odbivši njegov napad.

Uz ugrozu tri policijska službenika od kojih je jedan teško ozlijeđen u napadu su bile ugrožene i druge osobe, utvrdila je policija. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i zagrebački državni odvjetnik Jurica Ilić potvrdili su da je nedjelo počinjeno uz teroristički modalitet.