Poljak koji na pučini plutao u čamcu na napuhavanje zaradio prekršajnu prijavu

Policija je dobila dojavu da se u moru između Lokve Rogoznice i Pučišća nalazi osoba u čamcu na napuhavanje bez pogona koju vjetar nosi prema otvorenom moru
brod lučka kapetanija Grgo Jelavić/PIXSELL

Policajci splitske Pomorske policije spasili su Poljaka kojeg su u čamcu na napuhavanje pronašli u moru šireg splitskog akvatorija, a potom ga i prijavili zbog ugrožavanja plovidbe i neposjedovanja dokumenata.

Policija je dobila dojavu da se u moru između Lokve Rogoznice i Pučišća nalazi osoba u čamcu na napuhavanje bez pogona koju vjetar nosi prema otvorenom moru. Službenim plovilom pomorski policajci krenuli su u potragu i dvije nautičke milje od Lokve Rogoznice pronašli neozlijeđenog 50-godišnjeg državljanina Poljske. Izvukli su ga iz mora i doveli do obale, a potom ga i prijavili za prekršaje.

– Zbog sumnje da je 50-godišnji državljanin Poljske svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja opisanih Pomorskim zakonikom, a riječ je o ugrožavanju plovidbe te Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, neposjedovanja osobnih isprava, uručeni su mu odgovarajući prekršajni nalozi, kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Crna kronika
Hrvatska