Policijski pas u stanu 51-godišnjaka otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Muškarac je kazneno i prekršajno prijavljen
pas Davor Javorović/PIXSELL

Četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo otkrio je policijski pas u stanu i drugim prostorijama koje na zadarskom području koristi 51-godišnjak, koji je kazneno i prekršajno prijavljen.

Tijekom kriminalističke istrage, a u suradnji s pripadnicima policijske protueksplozijske zaštite i službenog psa za detekciju eksploziva, 51-godišnjaku su pretraženi dom i druge prostorije koje koristi na području Zadra. Pronađene su četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, tri okvira za automatsku pušku te zračna puška s optikom i 250 komada zračnog streljiva.

Policijski pirotehničari su na siguran način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te drugo pronađeno naoružanje. Uz kaznenu, protiv 51-godišnjaka je podnesena i prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, s obzirom na to da je posjedovao oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku.

Crna kronika
Hrvatska