Završila je iza rešetaka

Policija zaustavila 33-godišnju vozačicu; pogledajte što joj sve stavljaju na teret

Vozačica koja je u Brnazama kod Sinja zaustavljena za volanom bez vozačke dozvole, suprotno zabrani i pod utjecajem alkohola završila je u zatvoru na 15 dana
Šibenik: Akcija Dan bez poginulih u prometu Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija je izvijestila da su u Brnazama jutros četiri sata poslije ponoći na cesti zaustavili automobil kojim je upravljala 33-godišnja vozačica. Ubrzo su utvrdili da je vozila iako joj je zbog ranijih prekršaja vozačka dozvola oduzeta i zabranjena vožnja na devet mjeseci, a bila je i pod utjecajem 0,69 ‘promila’ alkohola.

-Na opisani način ostvarila je obilježja tri prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama- kazali su u splitskoj policiji.

Dodaju da je s obzirom na to da se radi o osobi koja je u posljednje dvije godine prijavljivana za vožnju prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola i nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, danas uz optužni prijedlog dovedena na Općinski prekršajni sud u Splitu.

-U optužnom prijedlogu sudu je predloženo da se 33-godišnjakinji izrekne kazna zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te da joj se oduzme vozilo. Rješenjem Općinskog prekršajnog suda u Splitu određeno joj je zadržavanje u trajanju od 15 dana- priopćila je policija.

Crna kronika
Hrvatska