Policija zaplijenila više od kilogram speeda

Bilo je tu i kokaina, heroina i marihuane

PU splitsko-dalmatinska

Veću količinu kokaina i marihuane te više od kilogram amfetamina – speeda pronašla je splitska policija kod dva dilera i dilerice u tri odvojena slučaja u Trogiru, Omišu i Splitu te ih je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doznaje se u policiji.

Policija je najprije na širemu trogirskom području kod 48-godišnjaka pronašla više smotuljaka u kojima je bilo 3,4 grama kokaina i 2,5 grama heroina. Uz sudski nalog za pretragu doma kojim se osumnjičenik koristi, policija je pronašla i oduzela 1021,5 grama droge amfetamina – speeda, koja je bila pakirana u sedam plastičnih vrećica pripremljenih za ilegalnu preprodaju.

Osim toga, policija mu je oduzela i 29,4 grama kokaina te 10,7 grama heroina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Istoga dana policija je na širem omiškom području od 57-godišnjaka oduzela 92 grama amfetamina – speeda i četiri grama konoplje. Kriminalistički je obrađen te će protiv njega mjerodavnome općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na području Splita policija je također  kod 31-godišnjakinje pronašla i oduzela 78,7 grama amfetamina i 26,5 grama marihuane te digitalnu vagu. Dovedena je u službene prostorije i kriminalistički obrađena te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.