Policija došla na pretres stana, okrivljenik policajcu podapeo nogu

Mladić bi samo zbog “sile i pružanja otpora službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje” prema Kaznenom zakonu mogao bi biti kažnjen sa šest mjeseci do pet godina zatvora

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odgovarat će 23- godišnji Karlovčanin koji je policajcu na ulazu u stan prilikom pretrage podmetao nogu pa se tereti i za napad na službenu osobu, priopćio je u ponedjeljak karlovačko Općinsko državno odvjetništvo dodajući da je mladić završio u istražnom zatvoru.

Mladić bi samo zbog “sile i pružanja otpora službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje” prema Kaznenom zakonu mogao bi biti kažnjen sa šest mjeseci do pet godina zatvora. 23-godišnjak je podmetnuo nogu policajcu, kako bi ga onemogućio da mu uđe u stan i obavi pretragu doma i drugih prostora na njegovoj adresi boravišta.

U policijskoj kaznenoj prijavi stoji da postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 23. prosinca 2020. do 23. prošlog mjeseca većem broju osoba prodao najmanje 195,54 grama droge cannabis marihuana i pet mililitara smeđe guste tekućine cannabis ulja za novčani iznos od najmanje 6.600 kuna. Sumnja se i da je 25. veljače u karlovačkom stanu posjedovao drogu za daljnju distribuciju; 48,7 grama droge cannabis marihuane, četiri medicinske šprice s ukupno 7,5 ml smeđe guste tekućine ulja cannabis, te digitalnu vagu i metalnu drobilicu tzv. grinder, obje s tragovima droge cannabis marihuane.

Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave prije nekoliko dana ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) koje je predložilo određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu i prihvatio.