Pijani mladić pokušao ugušiti majku, ona ga napala drvenom palicom i kuhinjskim noževima

Mladić je zbog nasilničkog ponašanja otprije poznat policiji
600_15139335021487847585nasilje-nad-zenama-560×398

Požeško-slavonska policija je 22-godišnjaka osumnjičila da je u subotu pijan pokušao ugušiti svoju 54-godišnju majku, a nju, također alkoholiziranu, da ga je u sukobu drvenom palicom i kuhinjskim noževima pokušala teško ozlijediti.

Ne navodeći rodbinsku vezu osumnjičenih, iz policije su objavili kako su nakon istrage 22-godišnjaka iz mjesta Kaptol kod Požege kazneno prijavili za ubojstvo u pokušaju, a 54-godišnjakinju za tešku tjelesnu ozljedu, također u pokušaju. Utvrđeno je da je u subotu pola sata prije ponoći pijani 22-godišnjak (2.13 alkoholnih promila) verbalno i fizički napao 54-godišnjakinju (0.86 promila), nakon čega ju je pokušao ubiti gušenjem, u čemu ga je spriječio 63-godišnji muškarac. Istraga je policiju dovela i do potvrde da je osumnjičena u tom sukobu drvenom palicom i kuhinjskim noževima napala tog mladića u namjeri da ga teško ozlijedi.

Po dovršetku kriminalističke istrage, 22-godišnji osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a o ovom događaju slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Lokalni portali tijekom vikenda su javljali kako je u obiteljskoj kući u posljednji tren izbjegnuta tragedija nakon svađe i sukoba nasilnog sina i njegove majke. U pomoć su pritekli susjedi, odnosno rodbina obitelji te spriječili teže ranjavanje žene koja je lakše ozlijeđena. I sina i majku vozilo Hitne pomoći prevezlo je u požešku Opću županijsku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Prema neslužbenim podacima, mladić koji je napao majku bio je pod vidnim utjecajem alkohola, a da je sklon nasilju potvrđuju i informacije da je policiji od ranije poznat po nasilničkom ponašanju.

Crna kronika
Hrvatska