Scena iz filma

Pijani 24-godišnjak automobilom krenuo na policajca

Policijska patrola potom je krenula u potjeru i ubrzo uspjela zaustaviti vozilo s odbjeglim vozačem koji se nakon zaustavljanja trčeći dao u bijeg
Šibenik: Akcija Dan bez poginulih u prometu Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kaznenu i prekršajnu prijavu dobio je 24-godišnji vozač koji se pod utjecajem alkohola nije zaustavio na policijsko upozorenje već je automobilom krenuo na policajca koji se spasio skočivši u stranu, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 21.30 sati kada je policajac na području općine Garčin tijekom kontrole prometa pokušao zaustaviti automobil koristeći svjetleću pločicu “stop policija”. Međutim vozač je ignorira naredbu policajca i umjesto da se zaustavi ubrzao vožnju usmjerivši na njega automobil. Policajac se od naleta vozila spasio skočivši u stranu.

Policijska patrola potom je krenula u potjeru i ubrzo uspjela zaustaviti vozilo s odbjeglim vozačem koji se nakon zaustavljanja trčeći dao u bijeg, ali ga je policajac sustigao i svladao.

Prilikom uhićenja vozač je nastavio pružati otpor, zbog čega su policajci morali primijeniti prisilu. Uhićeni vozač podvrgnut je liječničkom pregledu na kojem nisu utvrđene ozljede, a obavljeni alkotest pokazao je da u organizmu ima 0,84 promila alkohola.

Crna kronika
Hrvatska