Pijani 19-godišnjak skrivio tešku prometnu nesreću; ozlijeđeno sedam osoba, čak pet tinejdžera

Unesrećene su osobe prevezene u bolnicu

PU međimurska

Teška prometna nesreća dogodila se u četvrtak kasno navečer iza 22 sata na državnoj cesti D3, između naselja Mala Subotica i Štefanec. Naime, 19-godišnjak s područja općine Orehovica upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao alkohola 0,64 g/kg kolnikom državne ceste, kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju slabijoj vidljivosti po noći.

Zbog toga je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te prešao na prometnu traku namijenjenu za prometu vozila iz suprotnog smjera, gdje je u kočenju udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak s područja grada Čakovca.

Nakon prometne nesreće putnici iz prvog osobnog automobila, 18-godišnjakinja s područja grada Čakovca, 18-godišnjakinja s područja općine Sveti Juraj na Bregu, 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i 18-godišnjak s područja općine Orehovica te
putnica iz drugog osobnog automobila 29-godišnjakinja s područja općine Domašinec, kao i oba vozača vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašli su članovi DVD Mala Subotica i Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja sudionika prometne nesreće iz vozila.