Pijan razbijao i bacao robu po Lidlu, u postaji vrijeđao policijske službenike

Policajci su morali upotrijebiti sredstva vezivanja

39-godišnji Otočanin koji je pijan razbijao i bacao robu po trgovačkom centru Lidl u Otočcu te vrijeđao policajce, osuđen je za remećenje javnog reda i mira, a novčana kazna mu je umanjena zbog vremena provedenog na triježnjenju u policijskom pritvoru gdje je završio nakon ispada.

Policija je ranije izvijestila da je u petak u trgovačkom centru u Otočcu 39-godišnjak pod utjecajem 1,50 promila alkohola rušio regale i bacao razne prehrambene artikle s polica. Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević kaže da se nakon divljanja prekršitelj htio udaljiti s mjesta događaja i pritom se oglušio na naredbe policajaca pa su oni zbog sprječavanja bijega upotrijebili tjelesnu snagu i “sredstvo za vezivanje”.

– Ali to nije sve, prekršitelj je i tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji omalovažavao i vrijeđao policijske službenike za što je po članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena novčana kazna od 768 kuna odnosno 101,93 eura, rekla je Brozičević.

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Gospiću doznaje se da je 39-godišnju suđeno po “žurno provedenom postupku”. Za remećenje javnog reda i mira kažnjen je u visini od 768 kuna odnosno 101,93 eura te još toliko i za vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe. Pošto je prekršitelj bio pritvoren deset sati kazna mu je umanjena za 600 kuna pa u konačnici mora platiti 936 kuna ili 124,23 eura, navode na sudu.

U sudskoj odluci također stoji da okrivljenik nije evidentiran prethodno kao počinitelj prekršaja, a prekršaj je priznao pa ga je sud pustio na slobodu jer nije našao razloga za njegovo daljnje zadržavanje. Budući da su se stranke na ročištu odrekle prava na žalbu presuda je pravomoćna.