PERIŠIĆ PORUČIO: Gledat ćete pravu Hrvatsku

Hrvatska sutra od 17 sati igra protiv Kanade

Igor Kralj/PIXSELL

Gledat ćete pravu Hrvatsku, poručio je krilni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Kanade u susretu 2. kola SP-a u Katru.

-Za sve reprezentacije je zimsko SP nešto novo. Moramo pokazati puno više, defanzivno je bio dobro, ali napadački nije. Radili smo na tome, gledat ćete pravu Hrvatsku. Imamo još dvije prilike i sve je na nama- kazao je.

-Svaki igrač mora dati više. Moramo zadržati svoju igru, napasti, to je naš nogomet. Kada izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Pokušat ćemo igrati kao zadnje utakmice u Ligi nacija, te na zadnjih par prvenstava i tada nema straha.

Perišić je priznao kako ga je igra kanadske vrste u prvom susretu protiv Belgije iznenadila.

-Iznenadili su nas koliko su trčali i radili presing. To je bio ključ. Mi moramo biti na tom trkačkom nivou. Ako bude tako, nema straha, zaslužili su više od poraza.

Perišić se osvrnuo i na istup kanadskog izbornika.

-Jedva čekam utakmicu- bio je jasan.

Perišić je u Bayernu dijelio svlačionicu s najboljim kanadskim igračem Alphonsom Daviesom.

-Igrali smo zajedno, bio je gušt igrati na lijevoj strani. On je nešto što se rijetko viđa ovih dana. Napredovao je u zadnje dvije godine i nebo mu je granica. I ostali igrači su trkački moćni. Jedva čekam utakmicu kako bi pokazali što možemo.

Svaki igrač na ovom World Cupu može skinuti aplikaciju koja prati njegov učinak.

-Baš smo je skinuli, ima dobrih stvari, pogotovo taktičkih analiza.

Perišić je komentirao hoće li mu ovo biti zadnje Svjetsko prvenstvo.

-Fokus je na utakmicama protiv Kanade i Belgije. Tko zna gdje ću biti za dvije, tri godine. Cilj mi je igrati što dulje mogu, treniram i radim na tome- poručio je.