Pedeset godina puhačkog orkestra DVD-a Plešivica

Pedesetu obljetnicu osnutka proslavio je Puhački orkestar DVD-a Plešivica. Osnovan u veljači 1968., orkestar je, s ponosom je naglašeno na prigodnoj svečanosti, nedjeljiv dio plešivičkoga vatrogasnog društva.

-Jedna smo cjelina. Kroz orkestar su prošli i zapovjednici i tajnici i članovi Upravnog odbora našega društva… Kada je bilo najteže, kada nismo imali dirigenta, stariji članovi podučavali su mlađe samo da se orkestar održi, da se limena glazba na Plešivici ne zatre- ispričao je Franjo Jagunić, predsjednik DVD-a Plešivica.

Uz Grad Jastrebarsko, pokrovitelj proslave bila je Zagrebačka županija u čije je ime svečanosti prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

-Vatrogasci su vrlo često jedini pokretači aktivnosti u svojim sredinama. Nositelji su i kulturnoga i društvenoga života u njima. U Jastrebarskom imamo sreću što se, uz vatrogasnu djelatnost, dobrovoljna vatrogasna društva bave i glazbom. Ponosni smo na tu činjenicu- čestitavši svima koji su dali doprinos radu puhačkog orkestra, posebno prisutnim osnivačima, rekla je zamjenica Žužak.

Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Ostalo
Zagrebačka županija