Pečena govedina s ružmarinom i pastrnjkom
Ukusan i zdrav odrezak i isto takvo povrće, savršen su obrok za početak školske i poslovne godine. Još ako ste ljubitelj steaka poput nas.
Sastojci:
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 2 žlice vinskog octa
- 2 žlice naribanog hrena
- 80g grčkog jogurta
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 3 žlice maslinovog ulja
- 450g govedine
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 250g oguljene i narezane mrkve
- 4 žlice svježeg ružmarina
- 450g krumpira
- 350 g pastrnjaka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 C. U zdjeli promiješajte pastrnjak, krumpir i mrkvu s tri žlice ružmarina, 1/2 žličice soli 1/2 žličice papra, žlicom vode, i dvije žlice ulja.
Premažite govedinu maslinovim uljem, češnjakom, preostalim ružmarinom i začinima. Stavite meso u nauljenu posudu za pečenje, oko njega stavite povrće i ubacite u pećnicu, piše Punkufer.
Provjeravajte svakih dvadesetak minuta dok meso ne dosegne temperaturu od 63 C. Izvadite meso na pladanj i pokrijte folijom na pet minuta. Stavite natrag u pećnicu, ali ugasite vatru. Pomiješajte jogurt, hren i ocat u zdjeli. Posipajte vlasac preko odreska, poslužite odrezak s umakom od jogurta i vrućim povrćem. Pozovite ekipu iz boravka i u blaženom miru očekujte komplimente.