Ukusno i zdravo

Pečena govedina s ružmarinom i pastrnjkom

U danima kad još uvijek možemo uživati u toplom suncu i plodovima jeseni, iskušajte ovaj ukusan recept
beef-fillet-2654315_1280 Pixabay/Ilustracija

Ukusan i zdrav odrezak i isto takvo povrće, savršen su obrok za početak školske i poslovne godine. Još ako ste ljubitelj steaka poput nas.

Sastojci:

  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 žlice naribanog hrena
  • 80g grčkog jogurta
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 450g govedine
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 250g oguljene i narezane mrkve
  • 4 žlice svježeg ružmarina
  • 450g krumpira
  • 350 g pastrnjaka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 C. U zdjeli promiješajte pastrnjak, krumpir i mrkvu s tri žlice ružmarina, 1/2 žličice soli 1/2 žličice papra, žlicom vode, i dvije žlice ulja.

Premažite govedinu maslinovim uljem, češnjakom, preostalim ružmarinom i začinima. Stavite meso u nauljenu posudu za pečenje, oko njega stavite povrće i ubacite u pećnicu, piše Punkufer.

Provjeravajte svakih dvadesetak minuta dok meso ne dosegne temperaturu od 63 C. Izvadite meso na pladanj i pokrijte folijom na pet minuta. Stavite natrag u pećnicu, ali ugasite vatru. Pomiješajte jogurt, hren i ocat u zdjeli. Posipajte vlasac preko odreska, poslužite odrezak s umakom od jogurta i vrućim povrćem. Pozovite ekipu iz boravka i u blaženom miru očekujte komplimente.

Gastro
Hrvatska