PALA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA: Osam osoba pod istragom zbog uzgoja marihuane

Do dolaska policije uspjeli su uzgojiti 236 stabljika
droga-1

USKOK je pokrenuo istragu protiv osmočlane skupine čije je pripadnike u Hrvatskoj i Srbiji okupio 42-godišnjak s ciljem proizvodnje većih količina marihuane na širem području Požege te njene daljnje prodaje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Glavni osumnjičenik je povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike od studenog 2021. u Požegi i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Srbiji, iz koje je doveo muškarca koji je u kući supruge jednog od osumnjičenika u Lukaču uzgajao biljke cannabis sative, izvijestio je USKOK.

Muškarac zadužen za uzgoj marihuane stanovao je u kući Lukaču gdje je svakodnevno uzgajao opojne biljke, dok su ga pojedini pripadnici skupine redovito opskrbljivali hranom i ostalim životnim potrepštinama, kao i opremom i sredstvima potrebnim za uzgoj biljki.

USKOK pripadnike skupine tereti da su uzgojili 236 stabljika konoplje cannabis sativa, ali do daljnje prodaje za koju su angažirali dvojicu muškaraca iz Srbije, nije došlo jer su uhićeni.

Trojicu osumnjičenika osim za drogu terete i za izbjegavanje carinskog nadzora jer su iz Bosanskog Broda u Hrvatsku prokrijumčarili 61 kilogram rezanog duhana te 3000 ručno rađenih cigareta, izvijestio je USKOK koji je istragu pokrenuo temeljem prijave požeško-slavonske policije.

Crna kronika
Hrvatska