Zagorski štrukli jedno su od najpoznatijih jela hrvatske kuhinje. Posebno su ponosni na njih u Hrvatskom Zagorju, gdje imaju status...
Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...
Prokulica je član grupe kupusnjača Gemmifera (Brassica oleracea), koja se uzgaja zbog svojih jestivih pupova. Listovi povrća obično su...
Oslić na bijelo, s umakom od vrhnja za kuhanje ili jogurtom izrvorno potječe iz francuske kuhinje a vrhnje je savršeni medij za...
Gratin dauphinois je francusko jelo od narezanog krumpira pečenog u mlijeku ili vrhnju, koristeći tehnikuposebnog rezanja krumpira koja je...
Alfredo pasta je uvijek dobro rješenje kad trebate brzo spraviti jelo, ali da ono u svojoj konačnoj izvedbi, ipak bude “nešto više” od pukog
Premda ga neki, zbog njegove navodne velike kaloričnosti, nazivaju “prokletim gomoljem” (jest doista, krumpir raste ispod zemlje), sam po...
Tuna je zbog industrijske obrade jedna od najčešćih riba u ljudskoj prehrani, a u uporabi prevladava ona iz konzerve. Dakle, prerađena...