Prije nego ih kupite, otvorite kutiju u kojoj se nalaze i provjerite jesu li čista i neoštećena. Ako su čista i cijela, obavezno ih
Zbog utvrđene bakterije Salmonella Typhimurium na farmi, proizvođač konzumnih jaja Kones – Bi d.o.o. iz preventivnih razloga opozvao...
Nema jednostavnijeg jela od kuhanih jaja jer vam treba samo posuda s kipućom vodom u koju ćete ih ubaciti. No američka spisateljica Mary...
Piletina i jaja popularni su izvori životinjskih bjelančevina, odnosno proteina koji su bogati hranjivim tvarima, poput vitamina i minerala...
Bjelanjci su nevjerojatan vegetarijanski izvor proteina, a žumanjci su prepuni vitamina i minerala, uključujući vitamin A, B12, selen, kolin...
Stručnjak je podijelio pet namirnica koje bi ljudi trebali uključiti u svoju prehranu za zdravu i sjajnu kosu tijekom hladnijih mjeseci. Losos...
Količine namirnica u ovom receptu trebale bi biti dovoljne za šestero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta. Sastojci: 10 komada jaja, pola...
Recept za najmekši desert na svijetu koji je zaludio internet. Sastojci: 3 jaja 120 g bijele čokolade 120 krem sira (sirni namaz) Priprema...
Mary Frances Kennedy Fisher bila je američka novinarka koja je pisala o hrani. Iako je preminula 1992. godine, njezini recepti i savjeti aktualni...
Ovo jelo u Egiptu zovu eggah, a u drugim dijelovima Bliskog istoka pronaći ćete ga pod imenom ej’jah, no slično je i europskoj frittati...
Jedan stručnjak za hranu upozorio je na uobičajenu pogrešku koju možda radite kada stavljate jaja u hladnjak. Jason Webb, generalni direktor...
Kako u petak javljaju iz europskog sustava za sigurnost hrane, riječ je o neoznačenim jajima koja su iz Poljske stigla u Hrvatsku. Otkrivena...
Državni inspektorat RH izvijestio je da se zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella, serovar Enteritidis, na farmi proizvođača Lukač...
Oduvijek je vrijedilo pravilo da se iz kuhinje ništa ne baca, osobito kruh. No, odrediti količinu kruha koju će kućanstvo konzumirati, osobito...
Karfiol ili cvjetača, daleki rođak kupusa, jedna je od omiljenih namirnica nutricionista. Zanimljivo, cvjetača je pouzdan dobar izvor vitamina...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Hladetina, aspik, žuljica ili pače nije nikakva mudrost, već samo ohlađena juha od svinjskog mesa sa začinima i korjenastim povrćem. Ovo...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...
Tiramisu (talijanski:”podigni me” ili “razveseli me”) je talijanski desert s okusom kave. Napravljen je od keksa piš...
Pistacija ili latinski prstacia vera је orašasto voće, poznato u ljudskoj prehrani još od doba paleolitika, a u suvremenoj gastronomiji...
Lakonski odgovor na pitanje iz naslova ovoga članka bi bio: vrlo jednostavno, ako je konzerva od kile! Ipak, nije tako, za kompletan obrok č...