banana

fruits-1600023_1280
Čuva srce

Ovo voće pomaže u borbi protiv visokog krvnog tlaka

Osobe s visokim krvnim tlakom trebale bi jesti više hrane bogate kalijem poput banana, tvrdi tim znanstvenika sa sjedištem u Kanadi. – Naše...

bananas-3700718_1280
Doznajemo odgovor

Trebate li jesti banane nakon što su promijenile boju?

Smeđe i crne mrlje na mnogim vrstama voća upućuju na nedostatak svježine ili čak na trulež. Kora zrelih banana također postaje smeđa, a...

2021-07-22-gastro-sladoled-banana

GASTRO: Sladoled od zamrznute banane, osvježavajuća poslastica za manje od 5 minuta!

Umjesto klasičnog sladoleda koji je, osobito u svojim industrijskim inačicama, redovito i kalorijska bomba, napravite fini kremasti...

2021-06-24-gastro-sladoled-jogurt

GASTRO: Osvježite se sladoledima koje ste sami napravili! Dovoljno je voće i jogurt!

Sladoled mora biti kremast da bi bio dobar. Zato se za njegovu podlogu koristi grčki jogurt, a med koji je također predviđen ovom procedurom

2021-03-27-gastro-pita-banane

GASTRO: Pita od banane – zdrav miks minerala koji nam nedostaju. Ujedno, i odličan desert!

Povijest botanike tvrdi kako se banana uzgaja više od 10.000 godina, još od doba neolitika no glavnina banana koje danas rabi zapadnjačka...

2020-12-14-gastro-zob-pah-čok

GASTRO: Čokoladne zobene okruglice

Čokloada je uvijek gastro izazov, ne ona industrijska, već kao desert, u slasticama. No, zbog svoje ogromne kalorijske vrijednosti, bez...