Ovoga vikenda 12. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Festival planira održati tri koncerta i dvije radionice

Večeri udaraljkaša u Križevcima, 12. po redu, koji će okupiti najistaknutije glazbenike na udaraljkama iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, održava se od 9. do 11. rujna, najavili su u organizatori, Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca.

Ove se godine planira održati tri koncerta i dvije radionice. Koncerti se održavaju na otvorenom, u atriju Likovne galerije Križevci, u slučaju kiše u Koncertnoj dvorani Glazbene škole, a radionice u Glazbenoj školi.

Festival otvara koncert učenika Glazbene škole Alberta Štrige Križevci pod vodstvom Štefana Đurkovića te Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Beograda pod ravnanjem Nevene Đorđević.

Subotnji program započinje bubnjarskom radionicom “Uloga bubnjara u bendu”, koju vodi Robert Jambrušić, a za središnji događaj bit će koncert “Od Straha do Ultimatuma” Darka Karlečika.

U nedjelju u podne je udaraljkaška radionica Jake Strajnara iz Škofje Loke – “Osnove sviranja cajona”, a koncertom “At the Party” studenata Muzičke akademije iz Zagreba s mentorom profesorom Markom Mihajlovićem zatvara se 12. VUK.