Kao u restoranu

Ovo je tajna savršenog omleta

Cijelo vrijeme krivo pripremamo omlet
food-2796350_1280

Većina nas priprema omlet tako da umuti dva jaja, posoli ih i doda začine te ih potom poprži.

No, je li to najbolji način?

Zasebno mutite bjelanjke i žumanjke

Ako pravite omlet na ovaj način, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak. No, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u usporedbi s onim kod kuće, otkrit ćemo vam tajnu. Naime, dok radite omlet potrebno je posebno umutiti bjelanjke i žumanjke, navodi krstarica.

Nakon mućenja od bjelanjaka bi se trebala stvoriti pjena. nakon toga sjedinite žumanjke i bjelanjke. Tako će omlet dobiti na gustoći i okusu. Ako želite da vam omlet ispadne kao tortilja, dovoljno je da tavu premažete maslacem, na srednjoj vatri izlijete smjesu i poklopite pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće ili dodatke po želji, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska