Ovo je prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj

Sjajne vijesti za 141. rođendan
vrapče Robert Anić/PIXSELL

Klinika za psihijatriju Vrapče obilježava 141. godišnjicu osnutka, postavši prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije, priopćeno je iz te bolnice.

– Temeljem odluke Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, na prijedlog Ministarstva zdravstva Klinika za psihijatriju Vrapče ušla je u mrežu telemedicinskih centara kao prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije, navodi se u priopćenju Klinike za psihijatriju.

Podsjeća se da je Klinika osnovana 15. prosinca 1871. godine te je tijekom svoje bogate povijesti uvijek živjela sudbinu svog naroda i odgovarala izazovima vremena brinući o najpotrebitijima.

Ovogodišnji Dan bolnice obilježit će se stručnim skupom, kojim će se nastojati skrenuti pozornost na utjecaje i značaj pandemije covida-19 te općenito neposrednih i posrednih ugroza na psihičko zdravlje i neophodnost osiguranja sveobuhvatne i cjelovite psihijatrijske skrbi.

U okvirima obilježavanja Dana bolnice otvorit će se i izložba „Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda“ Udruge „Crne mambe“, koja će također biti dostupna digitalnim putem.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo