Bez prevelikih iznenađenja

Ovo je konačan popis rukometaša za Olimpijske igre u Parizu

U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja
Hrvatska – Egipat Jozo Cabraja/ kolektiff

Nakon 13 dana priprema i uvjerljive pobjede protiv Egipta, izbornik rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson, objavio je popis igrača koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu. Na listu pričuva uvrštena su četiri igrača: vratar Filip Ivić, lijevi vanjski Marko Mamić, desni vanjski Mateo Maraš i srednji vanjski Ivano Pavlović.

Kao što je poznato u zapisnik za utakmice Olimpijskih igara može se prijaviti samo 14 igrača. Tako će trojica od tih 17 koji su na završnom popisu u Parizu, biti u pričuvi ako se netko ozlijedi. To su dva krila Marin Jelinić i Filip Glavaš te vratar Sandro Meštrić.

Konačan popisa hrvatske reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine (14 +3); Matej Mandić, Dominik Kuzmanović, Sandro Meštrić, Marin Jelinić, Lovro Mihić, Mario Šoštarić, Filip Glavaš, Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica, Veron Načinović, Nikola Grahovac i Marin Šipić.

Drugi dio priprema obavit će se u Opatiji od 11. do 22. srpnja. U tom razdoblju reprezentacija će na dva dana “skoknuti“ do Chartresa na još jedan prijateljski susret s domaćinom Olimpijskih igara i braniteljem naslova iz Tokija, Francuskom. Taj je susret na rasporedu 17. srpnja u 18.00 sati.

U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja. Prvi susret na rasporedu je 27. srpnja protiv Japana. Nakon toga svaka dva dana slijede Slovenija, Njemačka, Švedska i na kraju natjecanja u skupini Španjolska. Važno je znati da četiri najbolje reprezentacije iz svake od dvije skupine s po šest reprezentacija stječe pravo nastupa u četvrtfinalu.

Hrvatska
Sport