Kuhari otkrivaju

Ovi sastojci će unaprijediti svako jelo

Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam
ai-generated-8520995_1280

Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam. Na primjer, dobro pripremljena riba kuhana na pari sa soja umakom i zelenim lukom je izvrsna, ali kada kuhar doda nešto jedinstveno, poput sečuanskog papra, to podiže jelo, stoji u Michelinovom vodiču.

Ovi sastojci će prema kuharima unaprijediti svako jelo, piše BestLife.

Inćuni

Vjerojatno ste već kušali ovaj sastojak skriven u mnogim jelima, dajući prekrasan suptilni umami okus umaku, preljevu ili varivu.

– Koristim inćune u toliko mnogo jela – crveni umak, jaja, tjestenine…, kaže kuharica Missy Robbins.

Đumbir

– Đumbir je tako svestran, koristimo ga na mnogo načina. Kad je mlađi ima jedan okus, kad je stariji ima drugačiji okus. Koristimo ga u mnogim receptima, rekao je kuhar Brandon Jew.

Sok od limuna

Kuhar Brian So kune se u sok od limuna, prenosi N1.

– Gotovo sve začinimo sokom od limuna. Podiže svako jelo i čini ga svježijim, kaže.

Umak od soje

Kuhar Takuya Matsumoto Kemuri iz Tatsu-Ya u Austinu voli soja umak.

– Pomiješat ću ga s bilo čime. Kad sam bio dijete stalno sam jeo rižu, pa bih je stalno miješao s maslacem i sojinim umakom da mi ne dosadi, rekao je.

Gastro
Hrvatska