Nećete požaliti

Ove vafle savršene su za doručak i večeru

Vafle koje se tope u ustima
vafle

Recept za vafle je prava stvar ako želite da radite i doručak i večeru u isto vrijeme, jer namaz može biti slan ili sladak po želji.

Sastojci za vafle:

Suhi sastojci:

2 šalice (oko 250 g) brašna
2 žlice šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli

Mokri sastojci:

2 velika jaja
1 3/4 šalice (oko 420 ml) mlijeka
1/2 šalice (oko 115 g) otopljenog maslaca (ili biljnog ulja)
1 žličica vanilin šećera (ili ekstrakta vanilije)

Priprema:

Uključite pekač za vafle i pustite da se zagrije prema uputama proizvođača. Pomiješajte suhe sastojke – prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli.

Pripremite mokre sastojke – u drugoj zdjeli umutite jaja, dodajte im mlijeko, otopljeni maslac i vanilin šećer te dobro pomiješajte, piše zadovoljna.rs.

Pomiješajte sve sastojke – napravite udubinu u suhim sastojcima i polako dodajte mokre sastojke, miješajući dok se ne sjedine. Nemojte pretjerano miješati jer bi trebalo biti grudica, a pretjerano miješanje može učiniti vafle žilavim.

Ploče pekača za vafle lagano premažite s malo ulja.

Ulijte malo tijesta na vruću ploču. Količina tijesta ovisi o veličini stroja, ali obično je dovoljna 1/2 do 2/3 šalice.

Zatvorite aparat i pecite prema uputama, obično 3-5 minuta, dok vafli ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.

Izvadite vafle iz aparata i odmah poslužite. Možete ih posuti šećerom u prahu, preliti medom, dodati svježe voće, šlag, komadiće čokolade ili bilo koji slani dodatak i premaz po želji, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska