Ove godine Terezijana traje pet dana, dobru zabavu jamče Željko Samardžić, Željko Bebek i Petar Grašo

Ove godine središnja turistička bjelovarska manifestacija Terezijana trajat će pet dana, a očekuje se dolazak najvećeg broja posjetitelja do sada, oko 50.000

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Terezijana se ove godine održava 26. puta zaredom, a trajat će od 15. do 19. lipnja. Manifestaciju će službeno otvoriti predstava “Carmina Burana” pod zvijezdama, a na pozornici će biti 160 izvođača, najavila je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar.

Uz bogat glazbeni program u kojem su glavne zvijezde Goran Bare, Željko Samardžić, Željko Bebek i Petar Grašo održat će se dvodnevni prikaz povijesne bitke Babotučke vojne, izložba i znanstveni skup. Nastupat će i ulični zabavljači, održat će se Open Air festival Terezix za koji se HŽ-om dogovoren popust od 40 posto za dolazak u Bjelovar.

-Za Terezijanu smo iz gradskog proračuna izdvojili oko 700.000 kuna, a sponzori su uložili dodatnih više od 200.000 kuna, što pokazuje da su prepoznali koliko ta manifestacija vrijedi i koliko dobro male tvrtke, mali obrti i mala poljoprivredna gospodarstva posluju za vrijeme Terezijane- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Gradonačelnik Dario Hrebak prognozira da bi ove godine Terezijana mogla zabilježiti najviše posjetitelja do sad, s obzirom na to da traje pet dana.

-Usuđujem se reći da bi uz malo dobrog vremena ovo mogla biti najbolja Terezijana do sada jer imamo odlične izvođače, odličan sadržaj i puno popratnih događaja. Do sada smo u jednom danu imali 10 do 15 tisuća ljudi i vjerujem da bi taj rekord mogli i nadmašiti- optimističan je Hrebak.