JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Ovakvo punjeno pile još niste probali. Savršen recept za nedjeljni ručak

Fino punjeno pile idealno je jelo za sve prigode, od obiteljskih okupljanja do nedjeljnih ručkova s prijateljima.
chicken-4110212_1920 Pixabay/Ilustracija

Sočno meso, bogato nadjeveno aromatičnim sastojcima, pravi je gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.  Uz pravi prilog, punjeno pile može postati zvijezda svakog stola, a priprema nije ni previše zahtjevna.

PUNJENO PILE

Sastojci:

  • 1 pile
  • 15 dag mlinaca
  • 15 dag pilećih jetrica
  • 10 dag kuhanih kestena
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 dag brusnica
  • 0,02 l konjaka
  • sol i papar
  • grančica svježe majčine dušice
  • lovorov list
  • 10 dag guancialea
  • jabuka

Priprema:

  1. Sitno isjeckajte luk i guanciale pa ih dinstajte zajedno na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckana pileća jetrica, nasjeckani češnjak, majčinu dušicu, lovorov list, brusnice i sve zajedno nastavite dinstati. Kada su jetrica gotovo gotova, dodajte konjak, kuhane sitno sjeckane mlince i kuhani kesten.
  2. Ako napravite veću količinu smjese za punjenje pileta od one koja vam je potrebna, možete ju kao i mi formirati u roladu te ju složite uz rub tepsije kako bi imali fini prilog.
  3. Osim punjenja kao prilog možete dodati i mlince ili krumpir, prenosi Jutarnji list.
Gastro
Hrvatska