Ovako će Zagreb obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Donosimo detalje

Jurica Galoić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti vijence na Mirogoju, a sutra će prisustvovati središnjoj svečanosti u Kninu, dok će udruge veterana položiti vijence na Medvedgradu.

Sutra u 11 sati održat će se svečano misno slavlje Mariji Bistrici, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, koje će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Istog će se dana u 19 sati održati još jedna misa u crkvi Mati Slobode na Jarunu, namijenjena onima koji neće moći doći u Mariju Bistricu.

Prije misnog slavalja, u 8 sati će Klub veterana Hrvatske vojske položiti lampaše u gradskoj četvrti Trnje, ispred Spomen obilježja poginulim Trnjanima. Sat vremena poslije, pred Oltarom hrvatske Domovine na Medvedgradu, vijence će položiti izaslanstva Udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata grada Zagreba.

S obzirom na to da je sutra neradni dan, u primjeni će biti nedjeljni vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu te na uspinjači i žičari Sljeme. U skladu s tom izmjenom, neće prometovati tramvajske linije 1, 3 i 8, dok će noćne linije 31, 32, 33 i 34 prometovati prema subotnjem rasporedu u noći s četvrtka na petak.