Ovaj snack idealan je za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti
Ovaj snack s lukom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti!
Sastojci:
– 1 luk
– 1 šalica posnog sira
– 1 jaje
– Sol i papar
– Malo svježeg timijana
– 1⁄2 žličice suhog origana
– Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. Ogulite luk i narežite ga na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!
Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka. Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite. Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom, prenosi N1.
Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.