SVATKO GA IMA KOD KUĆE

Ovaj sastojak pekari dodaju u tijesto kako bi bilo boljeg okusa

Za različite vrste tijesta postoji niz recepata i trikova pomoću kojih i manje iskusni kuhari mogu pripremiti ukusan kruh, peciva
recepti trikovi sastojak pekari kruh pecivo Pixabay/Ilustracija

Iskusni pekari otkrili su što dodaju u tijesto kako bi ono dobilo savršenu teksturu i okus. Riječ je o sastojku koji svatko ima kod kuće – maslacu. Čest je sastojak u receptima za tijesto, ali rijetko se dodaje na način na koji to rade pekari, prenosi N1info.hr.

Obično se dodaje komadić maslaca na sobnoj temperaturi, ali kako navodi Krstarica, maslac bi trebalo malo prepržiti prije dodavanja.

Kako dodati maslac?

U tavu dodajte maslac, pa ga, kad se otopi, sve vrijeme miješajući pržite još sedam do osam minuta. Zatim ga ulijte u posudu i ostavite da se ohladi. U tijesto dodajte pripremljeni maslac i dobro ga umijesite.

Pecivo će biti nevjerojatno ukusno i mekano.

Gastro
Hrvatska