Ova škola prva u Zagrebačkoj županiji prelazi na on line nastavu

Zbog većeg broja zaraženih nastavnika, OŠ Rugvica od sljedećeg tjedna, točnije od srijede 4. studenog s obzirom na jesenske praznike, prelazi na praćenje nastave na daljinu – odgojno-obrazovni rad prema Modelu C
Nova školska godina tijekom pandemije unosi velike promjene Željko Lukunić/PIXSELL

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Općina Rugvica danas bilježi 35 novozaraženih osoba. Kako doznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite Općine Rugvica Nenada Jakšića, najveći broj osoba zarazio se na nedavnoj crkvenoj svečanosti, drugi izvori su obiteljski kontakti te na radnom mjestu. Zbog većeg broja zaraženih nastavnika, OŠ Rugvica od sljedećeg tjedna, točnije od srijede 4. studenog s obzirom na jesenske praznike, prelazi na praćenje nastave na daljinu – odgojno-obrazovni rad prema Modelu C.

-U školi je više zaraženih učitelja te smo se, u svrhu sigurnosti učenika i školskih djelatnika i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze COVID-19, odlučili kako će učenici pratiti nastavu od kuće. Ovaj oblik nastave odvijat će se do daljnjega odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije na našem području. Samo tako, zajedno, možemo spriječiti daljnji rast oboljelih. Izvor ovih novih brojki je jedna krizmana svečanost. Također, velika je fluktuacija našeg stanovništva prema Zagrebu, čak 80 posto našeg radno sposobnog stanovništva svakodnevno putuje u metropolu gdje je situacija isto loša. Apeliramo na naše sumještane da se ne okupljaju u velikom broju, da se razne svečanosti ostave za bolje dane, da poštuju odredbe i propise. Molimo i sve naše žitelje, da u ovim danima blagdana Svih Svetih posjete grobljima obave ranije kako bi se smanjile gužve te da se ne grupiraju u većem broju. Poštujte, osnovne mjere zaštite – socijalnu distancu, nošenje maski, higijenu ruku te ako imate simptome, budite odgovorni i ostanite doma- rekao je načelnik rugvičkog stožera Nenad Jakšić.

Inače, nastava će se izvoditi u realnom vremenu prema postojećem rasporedu putem aplikacije Teams. Iznimno, učenici 1. i 2. razreda pratit će nastavu na HRT-u 3 uz podršku učitelja i roditelja, stoji u obavijesti.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Rugvica
Zagrebačka županija