Otvoreno novoizgrađeno vodocrpilište u općini Krašić

Župan Stjepan Kožić otvorio je u Puškarovom Jarku u općini Krašić novoizgrađeno vodocrpilište, izdašnosti 12 litara vode u sekundi. Istražni radovi počeli su još 2010. godine, a sam proces gradnje vodocrpilišta 2012. godine. Prije tri godine izgrađeno je 750 metara priključnog visokotlačnog cjevovoda, a krajem prošle godine završeno je spajanje cjevovoda s bunarom na vodocrpilištu.

-Za nas je ovo investicija od kapitalne važnosti. Ovo izvorište dovoljno je da vodom opskrbi dvije općine Krašić, dakle duplo više stanovnika nego što ih sada živi na našem području- rekao je načelnik Josip Petković Fajnik, dodavši da se ukupna investicija ne bi mogla realizirati bez pomoći Zagrebačke županije. Samo u spajanje vodocrpilišta s tlačnim cjevovodom, zajedno s izradom projektne dokumentacije, uloženo je 650 tisuća kuna, od čega je Županija osigurala 520 tisuća kuna.

-U proteklih pet-šest godina, ukupno je u ovu investiciju uloženo 1,8 milijuna kuna. Ulagala je Općina, Županija, Hrvatske vode i Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije- podsjetio je Petković-Fajnik.

Vodu iz vodocrpilišta u Puškarovom Jarku koristit će oko 1200 stanovnika priključenih na vodovodni sustav Pribić, jedan od dva sustava vodoopskrbe na području općine Krašić.

-Ovakvi objekti su radost, ne samo za sredinu u kojoj su sagrađeni nego i za Županiju. Prepoznali smo problem koji se ovdje javljao nakon većih kiša, kada je dolazilo do zamućenja vode i pomogli gradnju novoga vodocrpilišta. To moramo raditi u svim sredinama, posebno u manjim općinama koje izvornim sredstvima proračuna ne mogu same realizirati kapitalne projekte- rekao je župan Kožić, zahvalivši na pomoći Hrvatskim vodama i Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačke županije.