Otvoren novi elektro laboratorij Srednje škole Dragutina Stražimira

Zamjenik župana Hrvoje Frankić prisustvovao je svečanosti otvorenja novoga elektro laboratorija Srednje škole Dragutina Stražimira iz Svetoga Ivana Zeline. S 330 tisuća kuna opremanje laboratorija u potpunosti je financirala Zagrebačka županija.

-Iznimno raduje što će učenici sa svime onime što nauče u ovom laboratoriju moći konkurirati na tržištu radne snage, bilo kao zaposlenici ili samozaposlenici. Također, važan je konstantan kontakt gospodarstva i škola kako bi djeca kada izađu na tržište rada, u vrlo kratkom roku, mogla naći svoje zaposlenje, ‘mjesto pod Suncem’, a ne da budu na Zavodu za zapošljavanje ili odlaze izvan granica Hrvatske- rekao je Frankić.

U novom laboratoriju vježbe iz stručnih predmeta imat će učenici koji se školuju za zanimanje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom. Ovaj četverogodišnji program obrazovanja u Srednjoj školi Dragutina Stražimira provodi se od 2015. godine. 

-Kako bi učenici i njihovi roditelji prepoznali strukovno obrazovanje kao privlačno, kvalitetno i vrijedno nužno je osigurati uvjete u kojima će učenici steći specifične strukovne kompetencije. Taj se cilj samo djelomično može ostvariti savjesnim i odgovornim radom visokokvalificiranih i motiviranih nastavnika, za njegovu cjelovitu realizaciju nužno je ulaganje u kvalitetnu i svrsishodnu infrastrukturu, objekte i opremu. Izuzetno smo zahvalni županu Stjepanu Kožiću što smo od Županije dobili sredstva za opremanje elektro laboratorija- rekla je v.d. ravnateljica škole Martina Zerec.

Svečanosti su također prisustvovali gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec i pročelnica Županije za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac.