Otvoren društveni dom u Dropčevcu, dovršena i cesta između Rakovca i Mlake

Realizirane su važne investicije za stanovnike općine Rakovec

Asfaltirana je županijska cesta Rakovec – Mlaka, završeni su radovi na prvoj fazi nogostupa u samom središtu općine, a danas je svečano otvoren novoizgrađeni društveni dom u naselju Dropčevec. Tim povodom općinu Rakovec je obišao župan Stjepan Kožić.

– Čitavim nizom projekata koje smo realizirali u ovoj općini i danas obišli, kao i izgradnjom nove vodoopskrbne mreže, uslugom javnog prijevoza putnika, a onda i izgradnjom ovog prekrasnog novog društvenog doma želimo stvoriti uvjete za ostanak stanovništva na ovom području, stvoriti dodatnu vrijednost koja će obogatiti njihovu svakodnevnicu, a nadam se da će vrijeme pokazati da smo u tome zajedničkim snagama i uspjeli, rekao je župan Kožić, dodavši kako Zagrebačka županija niz godina brine za cjelokupni razvoj, a posebno za razvoj manjih ruralnih općina.

Za radove na asfaltiranju županijske ceste Rakovec – Mlaka u duljini 2,6 kilometara Županijske ceste Zagrebačke županije uložile su gotovo dva milijuna kuna. Za prvu fazu izgradnje nogostupa Zagrebačka županija osigurala je 480 tisuća kuna, dok je izgradnju 1,6 milijuna kuna vrijednog društvenog doma, parkirališta i dječjeg igrališta u Dropčevcu sufinancirala s 629 tisuća kuna.

Načelnica Rakovca Brankica Benc zahvalila je Županiji na pomoći u realizaciji niza investicija. Istaknula je kako je cilj gradnje društvenoga doma bio potaknuti mlade obitelji da ostanu živjeti na selu.

– Ovdje u Dropčevcu mladi zaista ostaju na selu, ovdje imamo puno OPG-ova na kojima zajedno žive i do četiri generacije. Ovo je važan projekt za sve naše mještane, naše udruge, a posebno za djecu, rekla je Benc naglasivši da su u protekloj godini na području općine izgrađena četiri nova dječja igrališta – u Brezanima, Hudovu, Dvorišću i Dropčevcu.

Govorivši o prometnoj infrastrukturi Benc je istaknula kako je obnovljena županijska cesta na relaciji Rakovec – Mlaka važna ne samo stanovnicima Rakovca i okolnih naselja nego i susjedne Koprivničko-križevačke županije, budući je to glavni pravac prema Sv. Heleni, odnosno autoputu. Također, najavila je da uskoro slijedi nastavak izgradnje druge faze nogostupa, a za što je iz županijskog proračuna osigurano 350.000 kuna.

 

FOTO: Zagrebačka županija