Otvara se stari ulaz na Pleso

Otvaranjem novog terminala Zračne luke mještani Plesa ostali su odsječeni od Zračne luke. Upravo zbog toga na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice vijećnica SDP-a u ime mještana Plesa interesirala za otvaranje starog prolaza na Pleso.

-2015. godine dali ste potpunu podršku inicijativi „Pleso nije geto“ da se za promet otvori prometnica od Plesa do Zračne luke. Od tada je sve stalo i ništa se ne događa. Zgrada Zračne luke više nije blizu, a naši obrtnici i mještani koji su poslovno vezani za nju najviše ispaštaju i u pitanje dolazi njihova poslovna egzistencija. Za vrijeme rata prolaz je zatvoren zbog sigurnosti. Glavna zgrada sada je dosta udaljena i još uvijek se čeka otvaranje te ceste- upitala je Katarina Šeravić.

Gradonačelnik Dražen Barišić imao je sretne i dobre vijesti, jer uz malo sreće stari ulaz možda se nakon što je više od dva desetljeća bio zatvoren i otvori kroz sljedeći mjesec za prolaz.

-Sredinom prošlog tjedna održan je sastanak s Međunarodnom zračnom lukom gdje je dogovoren režim, ali i otvaranje tog prolaza. Nakon što smo dobili sve suglasnosti od resornog Ministarstva prometa i policije, napravili smo prometni i sve ostale elaborate, kao i troškovnik izvedenih radova koji bi uskoro trebali i započeti. Mogu reći kako smo uspjeli dogovoriti da za prvo vrijeme neće biti režima rampe odnosno kontroliranog prolaza. U prvoj fazi bit će slobodan prolaz, a nakon toga ćemo vidjeti koliko je to prihvatljivo s jedne i druge strane- odgovorio je gradonačelnik Barišić.