Osnovnoškolci s područja Žumberka dobili tablete

Za kraj školske godine Općina Žumberak poklonila je svim osnovnoškolcima sa svoga područja tablete. Za njihovu nabavu iz vlastita je proračuna osigurala oko 50.000 kuna.

-Unatoč skromnim proračunskim sredstvima, ali štednjom i preraspodjelom sredstava, osigurali smo novac kako bi naša djeca imali sličan standard kao i ona u drugim sredinama. Nabavili smo tablet-računala koja će djeca moći koristiti na nastavi, i to kroz duži niz godina- nakon podjele tableta rekao je općinski načelnik Zdenko Šiljak.

Tableti su uručeni 21-nom učeniku, koliko ih trenutno s područja općine Žumberak polazi osmogodišnju školu – područnu u Kostanjevcu, odnosno matičnu u susjednoj općini Krašić.

Podjeli računala, tijekom završne školske priredbe u Područnoj školi Kostanjevac, prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

-Ove gesta Općine i njezina načelnika govori da ako danas mislimo na mlade sutra imamo sigurnu budućnost- poručio je župan, podsjetivši pritom i na ulaganja Županije u obrazovanje, posebno osiguranje sredstava za nabavu udžbenika u ovoj, odnosno radnih bilježnica za iduću školsku godinu.

Županija je zadnjih godina uložila oko 145.000 kuna u sanaciju dijela krovišta PŠ Kostanjevac, zamjenu fasadne stolarije i uređenje sanitarnih čvorova, a s 45.000 kuna je sufinancirala i uređenje dječjeg igrališta pored zgrade škole.