Osnovna škola Milke Trnine energetski je obnovljena

Energetski je obnovljena zgrada Osnovne škole Milke Trnine u Križu. Na zgradu, sagrađenu 1962. godine, postavljena je 25 centimetara debela staklena vuna. Radove je u potpunosti, s 2,1 milijun kuna, financirala Zagrebačka županija.

-Zahvala Županiji i osobno županu Kožiću na razumijevanju za nas prosvjetare. Često ističem da smo ‘rođeni pod sretnom zvijezdom’, jer naša Županija za prosvjetu izdvaja oko 40 posto sredstava proračuna. To je ogroman novac! U zadnjih 11 godina Županija je u ovu školu uložila preko 17 milijuna kuna- rekao je Zlatko Hasan, ravnatelj Osnovne škole Milka Trnina.

Kako bi se pobliže upoznao sa završetkom energetske obnove, školu u Križu obišao je župan Stjepan Kožić.

-Obrazovanje nije trošak, nego ulaganje u budućnost. Bilo bi nam lakše, i tempo ulaganja bi bio brži, kada bi i gradovi i općine i Ministarstvo regionalnoga razvoja i Ministarstvo znanosti više izdvajali za kapitalnu gradnju u školstvu. No, zasad je tako kako je… Prema trenutnim zahtjevima s terena u školske objekte trebali bi uložiti oko 480 milijuna kuna. To u kratkom vremenu nećemo moći, no to je zadaća koja je pred nama- rekao je župan.