UEFA izrekla kaznu

Opus Arena ostaje otvorena; s Turskom uz podršku navijača

Hrvatskoj 10.000 eura kazne zbog incidenta na Rujevici
Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 10.000 eura te uvjetnom kaznom djelomičnog zatvaranja stadiona od barem 1.000 mjesta u idućoj domaćoj utakmici uz rok kušnje na dvije godine zbog diskriminatornog incidenta na utakmici protiv Latvije igranoj 8. rujna u Rijeci kada su trojica navijača na stadion unijela zastavu s ustaškim obilježjem.

Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza ovaj je slučaj izravno prepustila ovaj postupak Žalbenom tijelu koje je donijelo odluku. To znači kako će Hrvatska u jednoj od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Turske u Osijeku 12. listopada imati podršku navijača.

-Stadion u Osijeku bit će otvoren, imat ćemo gledatelje. Uistinu smo sretni i zahvalni zbog ovakve odluke, ovo je velika pobjeda HNS-a i svih naših navijača. Vidimo da je UEFA prepoznala što smo napravili kako bismo njima pokazali pravu stvar- rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Ovako blagoj kazni zasigurno je pridonijela i brza reakcija kako redarske službe na stadionu tako i pravosuđa koje je odmah kaznilo trojicu izgrednika koji su na stadion u Rijeci unijeli zastavu s ustaškim obilježjima.

-Najvažnije je da su počinitelji pronađeni i kažnjeni. Naša suradnja s MUP-om je odlična, a dokaz tomu je i brza reakcija prilikom ovog incidenta- dodao je Kustić.

Hrvatska
Sport