Oporbeni vijećnici u Velikoj Gorici zatražili sazivanje sjednice Gradskog vijeća, traže transparentnost i odgovore na neriješena pitanja

Oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice iz redova SDP-a, MOST-a, HSS-a, GLAS-a i HSP-a uputili su sukladno propisima predsjedniku Gradskog vijeća Darku Bekiću, pisani zahtjev za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća

Oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice iz redova SDP-a, MOST-a, HSS-a, GLAS-a i HSP-a uputili su sukladno propisima predsjedniku Gradskog vijeća Darku Bekiću, pisani zahtjev za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća.

-Netransparentnost u našem gradu vlada i danas. Mi oporbeni vijećnici zato smo tu da ukažemo na tu netransparentnost. Prije sedam dana zatražili smo i sazivanje sjednice Gradskog vijeća. Niti ovog puta, kao i ranije kada smo slali dopise nema odgovora. Taj oblik netransparentnosti neće proći bez reakcije- kazao je na današnjoj konferenciji Ivan Bekavac.

Tom su prilikom vijećnici oporbe istaknuli i niz gradskih problema među kojima je naročito apostrofirano pitanje skorog okončanja ljetnog aneksa ugovora Grada Velike Gorice i Grada Zagreba o javnom putničkom prijevozu na području grada Velike Gorice. Između ostaloga, kao problem je naveden i izostanak javne objave studije, odnosno analize Prometnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o javnom linijskom putničkom autobusnom i željezničkom prometu na području grada, izvješća o provedbi plana gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice za 2020. godinu, problemi sigurnosti prometa u gradu, a u više je navrata spomenut i problem Aglomeracije.

-Ovo su samo neki od problema. Ima ih još, no ne moramo ih sve od jednom navesti. Mi otvaramo ozbiljne probleme u gradu, a na ovaj način pomažemo gradonačelniku u rješavanju istih. Da sam ja gradonačelnik ja bih tu pomoć prihvatio- istaknuo je vijećnik SDP-a, Ivo Jelušić.

Problematiku prijevoza apostrofirao je vijećnik GLASA Goran Beus Richembergh rekavši kako se taj problem već godinama rješava aneksima ugovora, dok je vijećnik HSS-a Igor Horvačić kazao kako već niz godina imamo „copy paste” rješenja vezana za ulaganje u odlagalište Mraclinska Dubrava.

-Veliki problem je Aglomeracija. Malo koja ulica gdje je prošla Aglomeracija je asfaltirana. Ljudi su nervozni, jer uništavaju svoje automobile. Ono što mi želimo je da sve to bude transparentnije i da nam se kaže, što je u planu, kad je u planu i što će raditi-kazao je Lucijan Maslač, vijećnik HSP-a.