OPORBA UZVRAĆA: Djeca se trebaju loptati, a ne da se “lopta” njima!

Nakon što je načelnik Općine Klinča Sela iznio svoje viđenje oko izgradnje sportske dvorane u Klinča Selima, prozvana opozicija predvođena SDP-om odlučila je reagirati na članak „Miljenko Vučković: Nema smisla udarati po lopti koja je već ušla u mrežu”. Priopćenje koje je pristiglo u našu redakciju potpisuje vijećnica Andrea Grdiša, koje prenosimo u cijelosti.

„U jednom od svojih rijetkih medijskih nastupa, načelnik općine Klinča Sela, Miljenko Vučković pokazao je nevjerojatnu bahatost i u samo nekoliko rečenica uspio sasuti niz uvreda, od kojih je čak i stanovnike vlastite općine prozvao “neukim bedakima”. Iskreno se nadam da mu je ove rečenice netko drugi pisao, jer one uistinu nemaju veze sa zdravim razumom.
Logično bi bilo da se svaki načelnik bori za boljitak svoje sredine, pogotovo u slučaju Klinča Sela gdje se gradnja školske dvorane već nekoliko godina pojavljuje kao stavka u proračunu, ali gradnja nikako da počne. Naša djeca vježbaju u običnoj učionici iz koje je izbačen namještaj, a uvjeti su nedostatni. Načelnik niti u jednoj svojoj rečenici to nije spomenuo niti je spomenuo potrebe djece. Ali zato kaže da on “neće dopustiti da se bilo tko nezasluženo kiti teško stečenim rezultatima”, koji su usput rečeno takvi da – dvorane nema.

Nadalje, načelnik Vučković kaže da mu nije namjera braniti župana Kožića, a onda većinu teksta upravo posveti tome da objasni kako župan ima većinu u županiji. Kao da većina u skupštini Zagrebačke županije nije relativna stvar? Nije li župan osvojio vlast sa SDP-om, nakon godine dana je prešao na stranu HDZ-a i tko kaže da za godinu dana opet neće biti negdje drugdje? Ako se već odvija politička razmjena, ne znači da bi se trebala odvijati i trgovina projektima.

Školska dvorana nije privatni projekt Vučkovića i Kožića, niti ju oni grade svojim novcima. To je interes lokalne zajednice i građani su ti koji novce uplaćuju u ove proračune pa bi u najmanju ruku ovi političari čije mjesečne plaće također ovise o nama trebali biti pristojniji i paziti da se o građanima ne izražavaju kao neukim bedakima, kao što je to Vučković napravio. Njima je to igra i “napucavanje lopte” pri čemu niti jednu jedinu riječ nisu rekli o uvjetima i potrebama naše djece. Jedino pozitivno u svemu ovome je da se počelo javno pričati o dvorani pa je to možda i način pritiska da se konačno nešto i napravi. Pa neka si onda pripisuju zasluge i dižu spomenike, tko god.“