OPORBA UJEDINJENJA OKO AFERE INA: Vlada i Plenković moraju otići

Traže ostavku premijera Andreja Plenkovića, raspisivanje parlamentarnih izbora te dostavu izvješća o cijenama nafte i plina
Zagreb: Saborska oporba raspravlja o plja?ki Ine Patrik Macek/PIXSELL

Ujedinjena saborska oporba na zajedničkoj sjednici jednoglasno je izglasala zaključke kojima traži ostavku premijera Andreja Plenkovića, raspisivanje parlamentarnih izbora te dostavu izvješća o cijenama nafte i plina.

Oporbeni klubovi u zaključcima najoštrije osuđuju pljačku u INA-i te zaključuju da Hrvatska nema adekvatnu politiku usmjerenu na borbu protiv inflacije zbog čega cijenu plaćaju građani.

Uz ostavku premijera i Vlade te raspisivanje parlamentarnih izbora traže i razrješenje Uprave i Nadzornog odbora INA-e.

Među zaključcima je i zahtjev da Predsjedništvo Sabora do početka redovne sjednice 15. rujna zastupnicima dostavi izvješća o prosječnim mjesečnim prodajnim cijenama plina i nafte za 2020., 2021. i 2022. godinu, prosječnim cijenama izvezene nafte i plina te cijenama po kojima su kupovani, kao i iznosima naplaćenih koncesija za eksploataciju nafte i plina.

– Oporba se ujedinila, od lijeve do desne, i namjeravamo takvima i ostati dok ne potjeramo HDZ u ropotarnicu prošlosti, zaključila je predsjedavajuća Sabina Glasovac (SDP).

Hrvatska
Izbor urednika
Politika